13 Kasım 2012 Salı

Bu işin Starbucks ödüllü ustası Elif Hanımın Starbucks Kurabiyesi


Merhabalar :) Bu ara çok yoğun bi çalışma ortamım olduğu için henüz kendim bişeyler yapıp paylaşamadım. Ama sayfamda benim gibi acemilere ustalık edecek şekilde hünerli olan ellerin o güzel tariflerini paylaşacağım ( ONLARIN İZNİYLE) bir başlık oluşturmaya karar verdim. Bu başlık altında paylaşacağım herşey tamamen alıntı olup fotoğraf ve tarifler alınan kişiye aittir, tüm hakkı saklıdır. Onların izni olmadan kullanımı yasaktır.  Bloglarda gezinirken bir bloga denk geldim ki; kendisi Starbucks'tan ödül almış bir usta. Kendimi kendisine yakın hissetmemin bir sebebi de benim gibi fotoğrafla uğraşması oldu. Henüz bu tarifi kendim deneme fırsatım olmadı iş yoğunluğumdan dolayı ama en kısa zamanda deneyip tatmak için sabırsızlanıyorum :) Kendisine bu enfes tarifi paylaşmama izin verdiği için tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum :) 
Evet şimdi gelelim bu muhteşem tarife;
                     
Malzemeler:
  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 kahve kaşığı (k.k. )vanilya
    özütü
  • ½ k. k. kabartma tozu
  • 1.5 k. k. tarçın
  • 300 gr un
  • 50 gr çikolata damlası
  • 100 gr kalın çekilmiş ceviz (Elinizle kırarsanız daha iyi olur)
Yapılışı:
Tereyağını mikrodalga fırında eritin veya sıcak bir ortamda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Derin bir karıştırma kabında şeker ve yumurta sarılarını tel çırpıcı ile hafifçe çırpın.Tereyağını, vanilya özütünü/aromasını ve suyu bu karışıma ekleyerek tekrar karışrtırın.
Ardından kabartma tozu ve tarçını ekleyerek hafifçe karıştırın.
Unu ekleyip elinizle iyice yoğurun. Hamurun elinize yapışmayacak kıvama gelmesi gerekiyor. Yumurtanızın gramajından dolayı un ölçüsünde değişiklik olabilir, hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyerek tekrar yoğurun. Hamur şekil verildiğinde şekli koruyacak kıvamda olmalı.
Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde çikolata damlalarını ve cevizi ekleyin ve onların sadece hamura karışmasını sağlayın. Çikolata damlalarını ekledikten sonra çokca yoğurursanız çikolatalar erimeye başlayacaktır. Bu nedenle şekil verirken hızlı davranın.
Hamuru ikiye bölerek 5-6 cm çapında bir silindir haline getirin ve 30 dk buzdolabında bekletin.Çıkardığınızda 3 cm genişliğinde dilimler halinde keserek yağlı kağıt serili tepsinize dizin.
Önceden ısıtılmış 160 °C fırında 12-15 dk pişirin.Fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır, soğuduğunda ise dışı çıtır içi yumuşak bir hal alacaktır.
Ve yanında güzel bir starbucks kahvesi ile servis edin.
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder